Смъртоносни митове за културизъм, които не познавате – част 1

в част първа Винс развенча 3 общи мита, които се увековечават в фитнес и здравни клубове. Прочетете тази статия и не станете жертва! Мит за бодибилдинг №1 -уред като културист, за да стане културист.

Това е посланието, изкрещяно от света на културизма. Въпреки че тази мантра може да е вдъхновила милиони чрез популярни списания за културизъм, тя също е заблудила милиони чрез препечатване и пренасочване на безотговорни тренировъчни глупости, които ще предизвикат поразия по тялото ви и ще ви направят просто още една от стадото.

Имитирането на обучението на „шампионския“ културист е една от най-скъпите измами в света на упражненията, тъй като „инструкцията“ от елитните културисти няма практическо значение за обикновените хора като вас и мен, които са без надарен генетичен потенциал и са без наркотици .

Традиционните 5-7-дневни разцепления, 5 упражнения на мускул, 24 сет на гърдите, тренират самоубийство за средния стажант, който не харчи няколко хиляди долара седмично за специални „витамини“. Тези списания не само са безполезни, но ще причинят наранявания, прекомерно обучение и болести. Книгите и списанията няма да ви кажат, че лекарствата и генетиката са били отговорни за излекуването на проблема им, че са твърд печалби. Добавки, „по -добро обучение“ и повече отдаденост са техните „тайни“, така че ви се казва.

Бодибилдинг мит #2Train за „светата“ помпа.

„Мускулната помпа“ се описва като поставяне на мускулите ви под продължителен период на постоянно напрежение. Докато мускулите ви се простират и свиват, те се забиват с кръв, което ги кара да се чувстват по -строги и по -пълни.

Получаването на мускулна помпа не е непременно това, което кара мускула да расте – правенето на 100 повторения с лек представител ще създаде значителна помпа – но това кара ли мускулът да расте? Разбира се, че не! Бегачите на разстояние получават помпа в краката си, когато спринтират нагоре. Получават ли големи мускули? По дяволите не!

Повечето културисти се кълнат в „помпата“ и проповядват, че спирате повече хранителни вещества в мускула – но това ли се случва наистина? Сигурно се чувства страхотно, както казва Арнолд в незабравимата сцена в изпомпването на желязо, но всичко, което се случва, е „резервно копие“ на кръвта. Кръвта е „заседнала“ вътре в мускула, което създава този почитан плътно и пълен вид.

Кръвта, която е подкрепена в мускула, е ударила задънена улица и няма къде да отиде. Ако сте имали нова нова кръв, това би било чудесно, но за съжаление просто имате стара, застояла кръв, приготвяща се за отлагане. Това няма да ви помогне да наддадете на тегло или да изградите мускулна маса!

Помпата, която е изградена от кръвта в мускулите ви, обикновено ще се появи след повторение на комплекта след набор, което води до известното „изгаряне“, известно като млечна киселина. Млечната киселина се образува при отсъствие на кислород. Млечната киселина е отпадъчен продукт и не прави нищо за изграждане на мускулно тегло.

Сега, ако повдигате изключително големи тежести и постигате помпа, това е много добра индикация, че карате мускулните влакна да работят напълно. Бих използвал помпата само като индикатор, за да разкрия колко добре се насочвате към работния мускул. Не както вие ръководите, за да отбележите успеха си.

Бодибилдинг мит № 3. Трябва да тренирате до неуспех.

Обучението за „неуспех“ вероятно е получило повече дебати, погрешно тълкуване и неправилна логика, което води до твърде много пропилени усилия. Преминаването към неуспех – ще стигнем до точката в набор, в който физически не сте в състояние да отидете само на още един представител, оттук и „се провалите“ – се проповядва като най -обещаният начин да постигнете непрекъснати мускулни печалби. Интересното е, че няма дейност извън фитнеса, която да демонстрира този принцип „преминаване към неуспех“ е толкова жизненоважен, колкото са използвали културистите.

Израствайки като бегач на дълги разстояния, аз обикновено стоях и наблюдавах как спринтьорите се състезават и се учудиха от огромните им квадрицепси и мускули на коляното. И все пак никога не си спомням да гледах нито един спринтьор на екипния си влак, докато не се проваля, нито си спомням, че някога ги спринтираха през финала и се сриваха. И все пак те демонстрираха по -голямо количество мускулна работа за по -малко време всеки път, когато тренираха и състезават.

Също така никога няма да забравя феноменалната мускулатура на строителните работници, с които работех, когато лежах тухли и рамкирани къщи. И все пак никога не си спомням, че носеха дървен материал из двора, докато не можеха да вземат още един 2 x 4. Нито си спомням, че зидарите за тухли се движат наоколо, докато вече не можеха да ги преместят. И двете групи имаха невероятна мускулна способност и бяха в състояние да стимулират мускулния растеж, без да преминават към неуспех. Така че защо толкова много командват, че „провалът“ е абсолютен закон за стимулиране на мускулния растеж, когато много доказателства показват друго?

Подобряването на чувствителността на тялото ви към студа не изисква да излезете навън в средата на зимата, без дрехи преди да изпаднете. Ако искате да подобрите тена си, не е необходимо да подлагате кожата си на слънце преди момента на мехур. Ако искате да подобрите способността си да задържите дъха си под вода, направете ли неЕд, за да отиде до точката точно преди загубата на съзнание?

Тъй като основната функция на тялото ви в живота е да оцелее, тя ще се адаптира само към момента, в който тялото ви има достатъчна защита към какъвто и да е елемент, който е изложен. По същия начин, когато вдигате тежести, тялото ви ще се адаптира към интензивността, която сте го изложили с течение на времето, като същевременно поддържате ресурсите си за възстановяване. Както можете да видите, стимулирането на мускулния растеж действа на същия принцип и не изисква надхвърляне на абсолютната граница на мускулите ви.

Vince Delmonte е автор на Muscle Muscle Muscle, изграждайки кльощавите тайни на тайните за безумна мускулна печалба.

За повече информация относно Vince Вижте уебсайта му www.incedelmontefitness.com

За пълната система за изграждане на мускули на Vince Delmonte, щракнете тук!

___________________________________________________________________Vince Delmonte е автор на без глупости мускулна сграда: Skinny Guy Secrets to Insane Muscle Gain, намерени в Vincedelmontefitness.com Той е специализиран в обучението на кльощави момчета как да изграждат мускули и да натрупват тегло бързо без наркотици, допълнения и тренират по -малко от преди.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.