Поглед към пет убедителни, както и настоящите случаи на спортни законодателства

(това, което отговаря на това, са водещите от всяко от петте резюмета на ситуацията в настоящия сигнал за спорт , предупреждението включва архив за търсене от 3000 главно оригинални статии, до които абонатите имат достъп до. В допълнение, около 75 професори по законодателство за спорт използват сигнала в класната стая на всеки тип, предоставен семестър, като използват програмата в класната стая или абонамента за библиотека. )

Идеалът на студента за безплатна реч не е неограничен в ситуацията, включително колежа по футбол

От Джон Е. Тирел, както и Сара Полачек

На 30 септември 2021 г. Окръжният съд на Съединените щати присъства на ограниченията на първото поправяне на защитата на правата на ученика за безплатна реч на спонсорирано от училище събитие в Sasser срещу Bd. на регентите, № 1: 20-cv-4022-SDG, 2021 U.S. Dist. Lexis 188703 (N.D. Ga. 30 септември 2021 г.). Съдия Стивън Д. Гримберг в крайна сметка отхвърли изменения проблем на студента на ищеца, който се предполага, че са нарушения на неговите права за първа поправка.

Не всички съдебни дела на Covid са сила Majeure: 9 -та верига поддържа изключване на вируса в ситуация, включително Chattanooga Lookouts

От Гари Честър, старши писател

Когато пандемията Covid-19 наложи отмяна на спортни събития, спортните адвокати незабавно започнаха да мислят за законните последствия. Докато много адвокати обсъждаха Force Majeure, има и други правни идеи. Един пример е изключването на вируса, съдържащо се в полиците за обхващане на застрахователната отговорност.

Andre Royal v. NFL пенсионен съвет: Този, който се колебае, е (обикновено) изгубен

От Джеф Бирен, старши писател

Андре Роял игра в 60 мача в НФЛ в края на 90 -те. Той започна да получава обезщетения за специални нужди на NFL през 2001 г., след като беше диагностициран като „напълно и постоянно инвалиди“. През 2015 г. Royal безуспешно търсеше прекласификация, която би „довела до по -високи ползи“. Роял заведе дело срещу пенсионния съвет на NFL, твърдейки, че бордът е нарушил ERISA, 29 U.S.C. § 1022 за това, че не му предоставя обобщение на плана, за това, че не е предоставил адекватно обяснено тълкуването на Съвета за конкретни решаващи условия, както и за нарушаване на доверителното задължение. Окръжният съд одобри движението на ответниците да отхвърли въз основа на давността. Royal обжалва обаче, втората верига потвърди (Andre Royal v. Пенсионна борда на Bert Bell/ Pete Rozelle NFL Preterion Plan et al, ситуация № 20-4184, 2021 г. американско приложение. Lexis 29606; 2021 WL 4484925 („Royal“) (10-1-21)).

Собствениците на Nissan Stadium PSL са на седалката на Catbird, след като оцелели в движението на Тенеси Титан за отхвърляне

От Робърт Дж. Романо, JD, LLM, старши писател

През март 2021 г. притежателите на единадесет лични седалки (PSL) подадоха приспособяване срещу Тенеси Титани на NFL, както и на Cumberland Stadium, Inc. в канцеларичния съд на Тенеси в Нашвил. Според жалбата си ищците са поискали декларативно решение, като твърдят, че франчайзът на NFL нарушава законодателството на Тенеси, като едностранно променя условията на договора за договора им за PSL, след като ги етикетират като „продавачи на билети“. В допълнение към искането за декларативно решение, ищците твърдят, че пет допълнителни причини за действие: нарушаване на договора, както и нарушаване на задачата за голямо убеждение, както и честна сделка, нарушение на Закона за сигурността на потребителите на Тенеси (TCPA), небрежно Неправилно представяне, нарушение на договора, както и нарушаване на задачата за голямо вярване, както и честна сделка (курс на разстояние), както и на заповед на естопел

Madruga срещу Utah High Sch. Дейности Ass’n – Отказване на изключение, използвано за осигуряване на по -високото благо

От Майкъл А. Рос, MS

На 24 август 2021 г. Colson Madruga (ищец) подаде проблем срещу Асоциацията на дейностите на високите институции в Юта („UHSAA“), Съветът на образованието на района на Вашингтон („Борд“), Майк Баир, Ричард Холмс, Както и Крейг Хамър (ответници), уточнявайки споменатите по-горе, са нарушили правата му съгласно Конституцията на Съединените щати във вида на дискриминационните действия, които му забраняват да участва в санкционирани от UHSAA спортове в гимназията в Дикси. Скоро след това ищецът ще обяви предварително разпореждане с молба съдът да се възползва от UHSAA да не забрани участието си в санкционираните от UHSAA спортове за институцията 2021-2022 година.

Споделя това:
Facebook
Twitter
електронна поща

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.